Advertorial

Nieuwste Volkswagen Golf

donderdag 08 februari 2007

Compleet, degelijk en betrouwbaar

Autovroon Amsterdam weet als geen ander waarin Volkswagen zich onderscheidt

Volkswagen gaat de strijd aan met de concurrent. Tegen het einde van dit jaar zal het nieuwste model, de Golf 5, te zien zijn op de Nederlandse wegen. Met de beste Golf aller tijden verwacht het Duitse autoconcern wereldwijd een grote klapper te zullen maken.

Autoliefhebbers kunnen vanaf begin november de nieuwste Volkswagen Golf aanschaffen. De Golf 5 is een compleet nieuw model met kenmerken van zijn voorganger, maar toch heel anders. De vijfde Golf vormt zowel optisch als technisch de grootste evolutiesprong van alle generaties. Het kersverse model is groter van omvang en biedt daarmee voor zowel de achterpassagiers als de bagage meer ruimte. De auto is koersvaster en heeft meer rijcomfort.

De Golf 5 is straks verkrijgbaar bij Autovroon Amsterdam. De autodealer is al meer dan dertig jaar het vertrouwde adres voor Volkswagenliefhebbers. Het goed bereikbare autobedrijf in Amsterdam-West is één van de grootste Volkswagendealers van Nederland. Autovroon Amsterdam heeft twee vestigingen. Een voor personenauto’s en een voor bedrijfswagens. Bij het autobedrijf werken gespecialiseerde medewerkers die regelmatig worden bijgeschoold.

Strijd

De Golf is het paradepaardje van Volkswagen. Met de vijfde versie van de Golf, waarvan in vier generaties al 22 miljoen exemplaren zijn verkocht, gaat het Duitse concern de strijd aan met de Franse auto’s. “Autogebruikers vallen in de eerste plaats voor de uitstraling van een auto,” zegt Adjunct Directeur Ron van Soest. “Volkswagen moet daarom alles uit de kast halen om de verkoopsuccessen van de concurrent te evenaren. Dat gaat lukken. Met de Golf 5 hebben wij een auto in huis die zeker kan tippen aan de frivole modellen van de Fransen.” 

Ook met andere modellen timmert de Duitse autogigant aan de weg. In het eerste kwartaal van 2003 bracht Volkswagen de ruimtewagen Touran op de markt. Met deze uitbreiding is Volkswagen voortaan vertegenwoordigd in alle marktsegmenten. De Touran onderscheidt zich door een karakteristiek en krachtig ontwerp. Een andere kenmerk van deze auto is het veelzijdige en ruime interieur. Minstens zo praktisch is de T5. Dit is een compleet nieuwe bestelauto die sinds een maand te bewonderen is in de showroom van Autovroon Amsterdam.

Service

Bij een bezoek aan Autovroon Amsterdam kunnen klanten rekenen op een goede service. De wachttijden zijn kort. Er is een speciale haal- en- brengservice voor auto’s en bezoekers. Het autobedrijf is vierentwintig uur bereikbaar bij problemen. De kwaliteit van reparaties en onderhoud is hoog. Van Soest: “De service bij Volkswagen is beduidend beter dan bij de concurrent. Door de grote drukte rondom de verkoop is de nazorg daar veel minder goed geregeld. Bij ons krijgt de klant ook na aanschaf van een auto volop persoonlijke aandacht.” 

Speciale prijsacties maken de aanschaf van een Volkswagen gunstig. De instapprijzen van verschillende modellen zijn verlaagd. Alle extraatjes zoals elektrische raambediening of airconditioning leveren een voordeel op van 550 tot 3570 euro. Verder hoeft met het Volkswagen Financieringsplan niet de hele koopsom contant afgerekend te worden. Van Soest: “Wij willen af van het imago dat Volkswagen duur is. De prijsverschillen zijn niet groot meer. De auto’s zijn net als bij andere merken compleet uitgerust. Volkswagen blijft kwalitatief veruit het beste merk. Wie dat wil ervaren moet er echt eens in gaan rijden.”

Fietsen

Wie denkt dat Volkswagen niet creatief is, heeft het mis. Bedrijven die gevestigd zijn in de buurt van Autovroon Amsterdam, kunnen sinds kort gebruik maken van een bijzondere service. Zakelijke klanten die hun auto ‘s morgen of ’s avonds in de spits afleveren bij het bedrijf voor een onderhouds- of reparatiebeurt, krijgen voortaan op speciaal verzoek een fiets mee. Van Soest: “Deze vorm van vervangend vervoer wordt steeds populairder onder klanten. Ze hoeven van en naar naar hun werk niet langer in de file te staan en kunnen lekker fietsen.”

Autovroon Amsterdam heeft grote plannen voor de toekomst. Het bedrijf wil het liefst zo snel mogelijk uitbreiden. De locatie is er al, maar op welke termijn de bouw van het nieuwbouw pand van start zal gaan is nog niet bekend. “Het is ons streven om voortdurend te blijven investeren in kwaliteit,” legt Van Soest uit. “Vanuit de nieuwe vestiging zullen we straks nog beter in staat zijn om onze klanten goed te ontvangen en bekend te maken met het topmerk dat Volkswagen is.”

Kader: Maak kennis met nieuwe Golf

Bij zijn marktintroductie eind 2003 verschijnt de als 2- en 4-deursuitvoering leverbare Golf in drie uitrustingsvarianten: Trendline, Comfortline en Sportline. Tevens komen er vier motorenversies waarvan twee benzine- en twee dieselmotoren. De vijfde generatie Golf bevat talloze technische innovaties. De prijzen lopen uiteen van 18.275 tot 26.580 euro. In het vierde kwartaal van 2003 worden 135.000 nieuwe Golfs geproduceerd. Vanaf 2004 wordt een afzet van meer dan 600.000 exemplaren verwacht.

Autovroon Amsterdam
Contactweg 47
1014 AN Amsterdam
Tel. 020-6870700
www.autovroon.nl

door Jessica de Jong

Copyright © 2017 Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden | Webdesign