Advertorial

Bedrijfsruimte voor jonge ondernemingen (met pdf)

donderdag 04 mei 2006

Gepubliceerd in Info Regio

pdf Bekijk deze publicatie 236.87 Kb

Bedrijvencentrum Kaap Noord biedt onderdak aan elke jonge onderneming

Steeds meer kleine bedrijven verlaten de hoofdstad wegens gebrek aan kleinschalige kantoorruimte. Directeur Geert Sutmuller van Stadia beoordeelt deze tendens als een rem op de lokale economie. “Negentig procent van de bedrijven behoort tot het kleinbedrijf en schept het meeste werk. Dan moet je ook zorgen dat de bedrijfshuisvesting geschikt is.”

Jonge bedrijven kunnen vanaf eind mei terecht in het nieuwe bedrijvenverzamelgebouw, Kaap Noord. Het gebouw ligt aan de Asterweg 17-19 in Amsterdam- Noord achter het huidige Shellterrein. “Makelaars en projectontwikkelaars zien vaak géén brood in de verhuur van kleinschalige ruimte aan starters,” zegt directeur Geert Sutmuller van Stadia. “Wij hebben daarom met steun van de Gemeente Amsterdam kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw neergezet voor een betaalbare prijs.”

Ondernemers kunnen met al hun vragen terecht bij Stadia. Het Amsterdamse bureau ontwikkelt activiteiten gericht op het bevorderen van de bedrijvigheid. Tevens is Stadia betrokken bij diverse vastgoedprojecten en wijst ze bedrijven de weg in vastgoedland. Stadia is van oorsprong een overheidsinitiatief dat de bedrijvigheid stimuleerde op een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord. Het bedrijf is inmiddels verzelfstandigd en heeft vijftien medewerkers in dienst.

Het bedrijvencentrum Kaap Noord biedt ruimte aan vierenveertig bedrijfjes. De keuze bestaat uit drie soorten bedrijfsruimten. De kantoorunits (38 tot 190 m2; 90,- euro per m2) liggen op de tweede verdieping en zijn ontsloten door een ovale ruimte met vergaderzaal en lunchruimte voor gemeenschappelijk gebruik. De studio’s (65 tot 160 m2; 135,- euro per m2) hebben een eigen entree aan de galerij op de tweede verdieping. De bedrijfsruimten (circa 150 m2, 123,- euro per m2) bestaan uit een bedrijfshal met een overheaddeur en een eerste etage met een gescheiden entree.

Het binnenterrein van Kaap Noord is ontsloten door een poort en grenst aan het Tolhuiskanaal. De gevels bestaan uit paarsbruin metselwerk en aluminium puien. De bedrijfsruimten hebben ieder een eigen parkeerplek voor de deur. De parkeerplaatsen voor de kantoren en studio’s liggen op het parkeerdek. Onder de poort is een afgesloten fietsenstalling en een eigen entree voor de huurders van de kantoorunits en de studio’s. De locatie is goed bereikbaar door nabijheid van de Ring, de Y-tunnel en het Centraal Station.

Bij de bouw van Kaap Noord is juist rekening gehouden met kleine zelfstandigen. Sutmuller: “Het bedrijvenverzamelgebouw is goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. Het huurcontract kan binnen drie maanden worden beëindigd. De post van de kantoorunits wordt centraal geregeld en het gehele gebouw is bekabeld. De huurders van de kantoorunits kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes.”

De eerste huurders hebben zich intussen gemeld. Bij de ingang komt een kopieerservice. Enkele studio’s en kantoorunits zijn verhuurd aan bedrijven uit de grafische-, muziek- en ICT- en financiële sector, maar ondernemers die worden begeleid door Startpunt Noord hebben voorrang. Elke maandag om drie uur vindt een rondleiding plaats. Sutmuller: “Als uit screening blijkt dat een bedrijf nog niet toe is aan het verhuren van bedrijfsruimte, dan zeggen we eerlijk dat het niet in aanmerking komt. Mocht na de start blijken dat een bedrijf zich niet ontwikkelt, dan geven wij een duwtje in de rug.” Voor informatie zie: www.kaapnoord.nl

Stadia
Modemstraat 2a
Postbus 37056
1030 AB Amsterdam
telefoon 020 633 44 36
internet www.stadia.nl

door Jessica de Jong

Copyright © 2017 Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden | Webdesign