Advertorial

Complexe materie goed regelen

donderdag 08 februari 2007

Horlings, Brouwer & Horlings
Accountants, Belastingadviseurs & Consultants
Zakelijk én persoonlijk advies

Of het nu om bankfinancieringen, overlevingsstrategieën of fiscale afdrachten gaat: Horlings, Brouwer & Horlings staat altijd voor u klaar. “Een goed contact met een adviseur is belangrijk, want als het eens tegenzit bij de klant, kan een adviseur adequaat én op tijd in actie komen.”

Voor fiscaal advies op maat, bent u aan het goede adres bij Horlings, Brouwer & Horlings (HBH) aan de Koningslaan in Amsterdam. Het kantoor is gehuisvest in een authentieke villa aan het Vondelpark en noemt zich hét alternatief voor de zogeheten fat four. “Ons bedrijf is net zo professioneel als PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young en Deloitte & Touche,” zegt partner Ernest Heunen. “Maar de middelgrote omvang staat garant voor een meer persoonlijke benadering.”

HBH is in 1973 opgericht door vier accountants onder wie de twee broers Horlings. Inmiddels heeft het kantoor een eigen plaats in de accountantswereld veroverd en telt dertien partners en meer dan 120 professionals. HBH is gevestigd in Amsterdam en sinds kort ook in Haarlem. De klantenkring bestaat onder meer uit familiebedrijven, non-profit organisaties, expats en overheidsinstellingen. In opdracht van de Gemeente Amsterdam neemt HBH bijvoorbeeld zitting in de Schadecommissie voor de Noord Zuidlijn.

[Streamer:] “Wie goed werk aflevert, wordt bijna een familielid.”

Vooral familiebedrijven en directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) zijn bij uitstek geschikt voor individueel advies. Heunen: “Het is een misverstand dat zij minder moeite hebben met de afhandeling van hun belastingzaken dan beurgenoteerde bedrijven. Bij DGA’s speelt niet alleen  de vennootschapsbelasting een rol. Ook de inkomstenbelasting en de oudedagsvoorziening vragen om hun aandacht. Op maat gesneden advies van HBH kan helpen om deze doorgaans complexe materie goed te regelen.”

Kennis van zaken alleen is onvoldoende. Heunen: “Een adviseur moet ook de bedrijfscultuur aanvoelen en weten wat er speelt. Emoties treden soms op in families bij overnames, opvolging of reorganisaties. Zonder inlevingsvermogen, luistervaardigheden en betrokkenheid kan nooit een scherp advies tot stand komen. Als HBH goed werk aflevert, wordt een adviseur bijna ‘opgenomen’ in de vaak zeer hechte familie.”

Bedrijfsfilosofie

De adviseurs van HBH bedienen de klanten op hun wenken. “Vaste aanspreekpunten vormen het uitgangspunt van onze bedrijfsfilosofie,” zegt partner Nico Kuipers. “Door hun allround kennis weten onze mensen waar ze het antwoord kunnen vinden. Met ondersteuning van onze multidisciplinaire organisatie zijn ze in staat adequate ondersteuning te bieden als onze klant  dringend advies nodig heeft.” 

Om de kwaliteit ook internationaal te waarborgen is HBH lid van Nexia International. Dit is een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants- en advieskantoren met ruim 300 vestigingen in 75 landen. Via de aangesloten bedrijven kan HBH diensten leveren in het buitenland. Kuipers: onze adviseurs moeten verder eigenwijs genoeg zijn om tot een kritisch oordeel te komen. We praten klanten niet naar de mond, maar zeggen eerlijk waar het op staat.”

HBH verstuurt gratis elektronische nieuwsbrieven (taxnews) en geeft memoranda uit. Ook verzorgt HBH bedrijfscursussen voor uitgeverij Kluwer. Zie voor meer informatie: www.hbh.nl

Copyright © 2017 Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden | Webdesign