Skip to main content

Advertorial

Entertainmentcentrum Zuidoost

donderdag 08 februari 2007

ARENA BOULEVARD

De ziel van Amsterdam Zuidoost

Spectaculair entertainmentcentrum maakt nieuw centrumgebied compleet

Het centrumgebied rondom Amsterdam Arena in Zuidoost begint langzaam maar zeker allure te krijgen. Flitsende kantoren in alle kleuren van de regenboog en supergrote winkels in de Arena Arcade schitteren de bezoeker al van ver tegemoet. Ook het bioscoopcomplex van Pathé en de pophal van Mojo zijn inmiddels gereed. In het voorjaar opent het woonwinkelcentrum Villa Arena haar deuren. Alleen de lege plek naast de muziekhal vraagt nog om invulling. Op deze lokatie zal de climax van de Arena Boulevard verrijzen: het bruisende GETZ-entertainmentcentrum. Het wordt het grootste multifunctionele centrum van Nederland met jaarlijks zes miljoen bezoekers.

De ontwikkeling van het uitgaanscentrum rondom de Amsterdamse Arena is in handen van de gemeente Amsterdam en de Ontwikkelingsmaatschappij Centrumgebied (OMC). Dit is een samenwerkingsverband van Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij, BAM Vastgoed Ontwikkeling, en ING Vastgoed Ontwikkeling. Supervisor van het stedenbouwkundig plan is stadstedenbouwer Pi de Bruin van de Architecten Cie. Onder zijn hoede is reeds een stedebouwkundig plan gemaakt voor de gehele Arena Boulevard. Op dit moment zijn de gemeente Amsterdam en OMC druk in de weer met de invulling van de laatste witte vlek op de kleurige stadsplattegrond. Met de voltooiing van het spectaculaire GETZ entertainmentcentrum is de Arena Boulevard compleet.

De Arena Boulevard loopt als een schuine lijn door het centrumgebied Zuidoost en verbindt het winkelcentrum Amsterdamse Poort via het NS-station met woonwinkelcentrum Villa Arena. Aan de levendige Boulevard liggen reeds diverse horecagelegeheden, kantoren en winkels. Deze voorzieningen vormen samen met het Arena-stadion het tweede dynamische uitgaanscentrum van Amsterdam, alleen dan in een hypermodern jasje. De Arena Boulevard levert een grote impuls voor de economie van Zuidoost en zal veel werkgelegenheid scheppen. Zuidoost is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer (bus, trein en metro). Ter plekke zijn al diverse ondergrondse parkeergarages en parkeerdekken.

De feestelijke Arena Boulevard onderscheidt zich van andere uitgaanscentra in zijn omvang en diversiteit. De opvallende combinatie van entertainment, gespecialiseerde en innovatieve winkelformules, horeca, bedrijfsruimtes en woningbouw levert een dynamische omgeving op, waar altijd voor iedereen wat te beleven valt. De Arena Boulevard biedt uiteenlopende activiteiten voor de hele familie. Het is tevens de ideale plek voor dagjesmensen en toeristen om hun vrije tijd door te brengen. Ook doelgerichte consumenten uit de directe omgeving vinden er tal van mogelijkheden. Mensen die op zoek zijn naar sport- en verzorgende artikelen, media en elektronische producten komen ruimschoots aan hun trekken.

Kortom, de Arena Boulevard is de moeite van een bezoek meer dan waard. Al was het maar om diverse architectonische hoogstandjes te bewonderen, zoals de kantoren in de Rainbow offices en de Oval tower. Wie zijn tijd praktischer wil benutten en bijvoorbeeld lekker wil shoppen zou alvast een kijkje kunnen nemen in een van de supertrendy megastores in de Arena Arcade.
De liefhebbers van film en muziek kunnen hun vrije tijd reeds aangenaam verpozen in de Pathébioscoop en de Mojo pophal. Een ieder die op woningjacht is moet eens kijken bij de Burgermeester Stramanweg, waar de eerste koopwoningen in aanbouw zijn. De mogelijkheden voor wonen aan de Arena Boulevard worden nog nader onderzocht. De Arena Boulevard is helemaal klaar in 2007 als het nieuwe NS station en het GETZ-entertainment centrum hun deuren openen.

Voor meer informatie:

OMC
Postbus 50
3980 CB Bunnik
Tel. 030 - 659 83 08
Fax 030 - 659 82 80

[Pagina 2,3,4:]

GETZ-ENTERTAINMENTCENTRUM

Het nieuwe centrum van Amsterdam Zuidoost moet een echte ontmoetingsplaats worden,
met het zogenaamde GETZ-entertainmentcentrum als stralend middelpunt. Het veelbelovende vrijetijdscentrum wordt het grootste overdekte multifunctionele centrum van Nederland. Het spetterende nieuwe uitgaanscentrum zal verrijzen naast het bioscoopcomplex Pathé en de pophal van Mojo aan de Arena Boulevard. GETZ zal naar verwachting jaarlijks zo’n zes miljoen bezoekers trekken van verschillende pluimage uit alle windstreken van Nederland en zelfs van over de grens.

De letters in de naam GETZ verwijzen naar de verschillende belevingswerelden die het centrum krijgt. Deze hebben betrekking op thema’s als gezondheid, entertainment, theater en zaken. In het uitgaanscentrum komen diverse sportgelegenheden, ontspanningsplekken, uitgaansgelegenheden en bedrijfsruimtes. Ook komen er exclusieve woningen en kantoren. Bijpassende bars, restaurants en nog nooit vertoonde winkels rijgen de verschillende belevingswerelden aan elkaar. Ze lopen in elkaar over en door elkaar heen, zodat de oorspronkelijke functie verschuift. Zo kan het gebeuren dat een bezoeker zich zowel in een reiswinkel als in een danslokaal waant. In een tropische ruimte kan hij tegelijk een reis boeken, een borrel drinken, een film bekijken en kleding kopen. De gedachte hierachter is dat consumenten vermaakt willen worden en dingen willen beleven in hun vrije tijd of tijdens het winkelen. Het nieuwe uitgaanscentrum aan de Arena Boulevard kan volledig in die wens voorzien.

Gezondheid

Steeds meer mensen willen gezond zijn van lijf en leden. In hun vrije besteden ze daarom veel tijd aan de conditie. En waar kan dat nou beter dan in een sportparadijs pal naast het voetbalstadion van Ajax? In het GETZ-entertaiment centrum zijn tal van sportvoorzieningen voor de fanatieke sportklant. Hij kan zich naar hartelust uitleven in sport, beauty- en fitnesscentra. Na afloop kan hij zelfs nog even langs bij een van de sportzaken voor een paar nieuwe sportschoenen of een sportoutfit. Ook bestaat er de mogelijkheid om cosmetica- artikelen aan te schaffen of een schoonheidsbehandeling te nemen. Mocht de sportieve bezoeker behoefte hebben aan een rustpauze dan kan hij terecht in een aangrensend sportcafé.

Entertainment

Steeds meer mensen zijn op zoek naar spanning en sensatie in hun vrije tijd. In het GETZ-entertainment centrum kunnen ze diverse spectaculaire activiteiten ondernemen op elk moment van de dag. Bezoekers die hun grenzen willen verleggen kunnen terecht op een klimmuur. Jongeren hebben de mogelijkheid om hun informaticakennis te beproeven op geavanceerde elektronica en computers. Deze voorziening bestaat nu nog niet maar is over vijf jaar de trend voorspellen de plannenmakers. Jonge gezinnen zijn bij GETZ eveneens aan het juiste adres. Ouders kunnen met hun kinderen naar een overdekt pretpark gaan of een feestelijk verjaarspartijtje vieren. Liefhebbers van dans, spel en cultuur zijn ‘s avonds van harte welkom in de disco, het casino of het theater.

Theater en cultuur

Naast een grootschalige accommodatie voor allerlei podiumproducties (toneel en musical) komen er een theatercafé, een filmrestaurant en winkels met een link naar de entertainmentindustrie. Het theater is een perfecte aanvulling op de bioscoop van Pathé en de pophal van Mojo, die zo tevens onderdeel worden van het GETZ-programma. In samenwerking met Pathé en Mojo kunnen er grote evenementen plaatsvinden à la de Uitmarkt in Amsterdam. Daarnaast zullen er diverse activiteiten plaatsvinden die aansluiten bij de wensen van de bewoners uit Zuidoost. Te denken valt aan Rhythm en Blues concerten en multiculturele activiteiten zoals het Kwakkoe festival. Ook is er aandacht voor het zogenaamde leerzame entertainment: museumachtige ruimtes met misschien een beeldverzamelgebouw waarin de geschiedenis van de inwoners van de Bijlmermeer te zien zal zijn.

Zaken

Dagelijks werken vele duizenden mensen in de gebouwen aan en rondom de Arena Boulevard. In het GETZ-entertainment centrum komen zij elkaar tegen voor de vrijdagmiddagborrel. Reeds bestaande kantoren zijn De Oliphant, de Dreeftoren en het Telfortgebouw. In het spetterende uitgaanscentrum staan tevens een zakenhotel gepland en diverse kantoorruimtes die voor kortere tijd verhuurd worden. Zakenmensen kunnen ook bijeenkomsten bijwonen in de conferentie- en vergaderzalen van het GETZ-entertainmentcentrum. Om het zakelijke karakter enigszins te verlevendigen komen er luxe koopwoningen met uitzicht op de Boulevard. De woningen worden waarschijnlijk voorzien van een daktuin, die eruit ziet als een opgetild park.
 
GETZ speelt in op de nieuwste trends in het kader van de vrijetijdsbesteding. Bij de realisatie van grote nieuwe verblijfsomgevingen ligt de nadruk steeds meer op een combinatie van vrije tijdsbesteding en productaankopen. Zelfs vergelijkingen met beroemde ontwikkelingen op de Postdamer platz in Berlijn en Times Square in New York mistaan niet. Nog nergens ter wereld bestaat er een entertainmentcentrum van een dergelijke omvang. Bijzonder is ook dat GETZ een afspiegeling is van het centrumgebied langs de gehele Arena Boulevard. Alle uiteenlopende activiteiten in de gebouwen langs de wandelpromenade komen er samen. Kortom, het is de ideale ontmoetingsplaats voor iedereen die woont, werkt, winkelt en uitgaat in Zuidoost.

Het klantenpotentieel van GETZ zal bestaan uit mensen van verschillende pluimage. Nu al komen er busladingen Duitsers, Engelsen en Italianen alleen voor een rondleiding in de Arena. Als het GETZ-entertainmentcentrum klaar is zullen ze ook het vermaakcentrum bezoeken. Tevens komen er grote groepen dagjesmensen uit de rest van Nederland op af. De meeste consumenten zullen echter afkomstig zijn uit de buurt (lokaal & regionaal). Deze bezoekers komen de ene dag  doelgericht naar de Mediamarkt. De dag erna gaan ze meubels kijken in Villa Arena. Op woensdagmiddag brengen ze een bezoek aan het bioscoopcomplex van Pathé. Het GETZ-entertainmentcentrum is zeer goed bereikbaar met trein, auto en openbaar vervoer. Er zijn  veel onder- en bovengrondse parkeersplaatsen. Het uitgaanscentrum zal minstens 16 uur per dag open zijn voor publiek gedurende zeven dagen per week.

Het GETZ-complex zal bestaan uit een aantal verschillende gebouwen met een totale oppervlakte van ongeveer 180.000 vierkante meter. Even ter vergelijking: het nieuwe hoofdkantoor van ABN Amro-bank is ongeveer 90.000 vierkante meter groot. De puilengte van GETZ is circa 150 meter van het begin tot het einde. Het entertaimentcentrum zal bestaan uit twee blokken met zes lagen waarop de woontorens komen. Er is een aparte hoek voor het hotel gereserveerd. Aan de buitenkant zullen veel spetterende attributen te zien zijn. Binnen komt  een grote openbare ruimte zodat de klant vrij van de ene naar de andere ruimte kan lopen.

De gemeente en OMC zijn druk in de weer met de ontwikkeling van het stedenbouwkundig plan voor het GETZ-entertainmentcentrum. Voor de zomer zal besloten worden of de huidige plannen voldoende basis bieden om met het ontwerptraject te starten. Daarna gaan ze door naar de raadscommissies en de gemeenteraad. De verdere uitwerking van de plannen zal 2,5 jaar in beslag nemen. Nadien zal de bouw van GETZ van start gaan. De oplevering van het gloednieuwe uitgaanscentrum vindt plaats in het voorjaar van 2007. Het nieuwe NS station zal dan tevens haar deuren openen. Het publiek kan tot die tijd terecht in een tijdelijk theater op de toekomstige plek van GETZ dat plaats biedt aan 800 bezoekers. Op het programma staat een musical over het leven van Grace Kelly met beroemde artiesten als Joke de Kruijff en Ernst Daniel Smid. De bouw van het tijdelijke theater start in maart 2001 en is klaar in september. Ook komt er een horecapaviljoen voor het theaterpubliek. Met de realisatie van het tijdelijke theater loopt Zuidoost vooruit op het “entertainmentgevoel” van GETZ.

door Jessica de Jong