Skip to main content

Advertorial

Autobandenspecialist

donderdag 08 februari 2007

ONBEPERKTE VRIJHEID OP WIELEN
Profile Tyrecenter Willems: voor alles wat rijdt en rolt

Zonder banden kan een auto niet rijden. Wie langs de snelweg heeft gestaan met een lekke band, weet voor altijd hoe belangrijk de rubberen bekleding van de wielen is. Autobandenspecialist Profile Tyercenter Willems helpt klanten met bandenproblemen op weg. Het bedrijf weet als geen ander hoe slijtage en te lage bandenspanning zijn te voorkomen.

Een aantrekkelijke locatie is belangrijk in de autobranche. Autobandenspecialist Profile Tyercenter Willems opende pas een nieuwbouwpand voor al zijn klanten aan de Isarweg 2 in Amsterdam Westpoort. Het nieuwe onderkomen is goed bereikbaar en ligt langs de A-10, afslag S102 achter het Telegraafgebouw. Het bandenservicebedrijf is gespecialiseerd in banden en auto-onderhoud voor personenwagens en vrachtwagens, maar heeft ook jarenlange ervaring met mobiele kranen, grondverzetwagens en andere industriële transportmiddelen.

“Op de Isarweg maken we een nieuwe start,” zegt eigenaar Marcel Willems. “Door verschillende filialen samen te voegen, willen we onze klanten nog beter bedienen. Voorheen moest ik altijd heen en weer pendelen tussen de verschillende vestigen van ons bedrijf. De tijd die ik nu uitspaar gebruik ik liever om klanten te bezoeken. Ik wil beter zien wat onder hen leeft. Als derde generatie Willems ben ik trots op het klantvriendelijke karakter van ons bedrijf, dat ondanks de groei behouden is.”

Paplepel

Willems kreeg het autobandenvak met de paplepel ingegoten. Zijn grootvader Bertus Willems begon in 1952 op de Centrale Groothandelsmarkt in de Amsterdamse Jan van Galenstraat een autobandenhandel. Het bedrijfje groeide onder Bertus’zonen Joop en Leo uit tot een succesvolle onderneming met klanten in binnen- en buitenland. In 2001 volgde Marcel Willems zijn vader op in het bedrijf, dat bekend stond onder de naam Profile Tyrencenter Willems. Rond deze tijd ontstonden de plannen voor een nieuwbouwpand aan de Isarweg.

Bij de inrichting is rekening gehouden met de wensen van de klant. “Het pand bestaat uit een zeer moderne werkplaats voor vrachtwagens en een aparte werkplaats voor personenauto’s,” vertelt Willems. “Beiden afdelingen zijn voorzien van computergestuurde uitlijnapparatuur voor het opmeten van de wielenstand. Voor vrachtwages is er een zogenaamde ‘uitlijnkuil’ beschikbaar, die monteurs in staat stelt om nauwkeurig onder de vrachtwagens te werken. Met een grote moderne industriebandenpers kunnen zij lucht- en volrubberbanden op een verantwoorde wijze persen, vervangen of monteren.” 
 
Banden

Profile Tyrecenter Willems heeft banden in alle soorten en maten. In het magazijn liggen nieuwe en vernieuwde kwaliteitsbanden van verschillende (top) merken. Daarnaast bestaat ruime opslagmogelijkheid voor zomer- en winterbanden. Winterbanden houden bij neerslag en kou voldoende grip op de weg. Banden gevuld met stikstof tenslotte leveren besparingen op het brandstofverbruik en de bandenslijtage. Ook neemt de kans op een klapband af.

Het meest bijzonder zijn de kraan-en grondverzetbanden, vervolgt Willems. “Er zijn maar weinig bandenservicebedrijven die over dit specialisme beschikken. In 2002 was Profile Tyrecenter Willems de grootste wederverkoper van kraan- en grondverzetbanden in de Benelux. Het bedrijf is minder afhankelijk van economische ontwikkelingen, omdat we zo breed georiënteerd zijn. Er zijn in dit gebied veel bedrijven gevestigd, die in belangrijke mate afhankelijk zijn van industrieel transport.”

Ergernissen

Banden zijn essentieel tijdens het rijden. Willems: “Slecht sporende voertuigen zorgen voor ergernissen bij chauffeurs, maar kosten bovendien veel geld. Als de banden te slap zijn, versleten of niet goed staan afgesteld, dan neemt het benzineverbruik toe en de veiligheid af. Oververhitting vergroot de kans op een klapband en bij een nat wegdek ontstaat slipgevaar. Profile Tyercenter Willems zorgt voor preventief onderhoud en kan voorkomen dat banden vroegtijdig slijten. Het juiste onderhoud aan een band zorgt dat de kwaliteit behouden blijft”

De montage van een band luistert heel nauw. “Zo moeten de banden voor vorheftrucks, grondverzetmachines en mobiele kranen een lange levensduur, een gunstige prijsstelling en lage onderhoudskosten hebben. De montage van dergelijke industriebanden én velgen is daarom absoluut specialistenwerk. De medewerkers van Profile Tyercenter Willems hebben de benodigde technische kennis in huis en begrijpen het belang van kwalitatief goede banden. Vrachtwagens die onderweg pech hebben kunnen gebruik maken van onze 24-uursservice.”

Personenwagens

Ook automobilisten zijn bij Profile Tyercenter Willems aan het goede adres. Naast de banden voor personenwagens, biedt het bedrijf andere producten en diensten. Klanten die op zoek zijn naar velgen, uitlaten en schokdempers komen ruimschoots aan hun trekken. Remmen en auto-accessoires van gerenommeerde fabrikanten zijn eveneens in voorraad. Klanten kunnen zich laten informeren over de juiste bandenkeuze, balanceren en licht metalen wielen. Ze zijn ook welkom voor een onderhoudsbeurt of remmenservice.

Willems: “Van oudsher richtte ons bedrijf zich op bandenservice aan vrachtwagens. Aan het einde van de jaren tachtig ontdekten ook particulieren onze kwaliteiten. Zij waren op zoek naar een allround autoservicebedrijf met een snelle service en aantrekkelijke prijzen. Met het gereedkomen van het nieuwe bedrijfspand, kan Profile Tyercenter Willems klanten nog beter helpen. We zetten onze vakkennis graag in voor een optimaal resultaat en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

door Jessica de Jong