Advertorial

Financieel advies geeft toegang tot kapitaalmarkt

donderdag 08 februari 2007

Alasco verzekert u van betrouwbaar advies

Voor financieel advies kunnen bedrijven terecht bij Alasco. Het jonge en dynamische advieskantoor uit Almere is sterk in het financieren van bedrijfsmatig onroerend goed. Ook heeft het speciaal voor ondernemers een zogenaamd Business Concept ontwikkeld. Doel is om het personeel een totaalpakket van diensten aan te bieden. “Een werknemer die goed in zijn vel zit functioneert optimaal. Een goede financiële regeling draagt zeker bij aan zijn welbehagen.”

Bedrijven die kapitaal zoeken voor de financiering van onroerend goed, zijn aan het goede adres bij Alasco. Het bruisende advieskantoor uit de Flevopolder geeft maatwerkadvies bij nieuwbouw of uitbreiding en gaat uit van een totaalconcept van financiële diensten zoals hypotheken, pensioenen en verzekeringen. “Het belang van financieel advies is een makkelijke toegang tot de kapitaalmarkt. Doen bedrijven het zelf, dan komt de financiering veel lastiger rond.” Aan het woord is algemeen directeur en oprichter van Alasco, Rick Ten Hage senior, niet te verwarren met zijn zoon, Rick Ten Hage junior.

Alasco is van oudsher een familiebedrijf en kwam vijf jaar geleden tot stand in Almere. Het bedrijf bestaat uit elf medewerkers: vijf adviseurs, drie binnendienstmedewerkers, twee assurantie-adviseurs en een automatiseringsdeskundige. Alasco heeft ook een vestiging in Lelystad. Ten Hage: “Mijn twee dochters werken niet meer op de zaak, maar mijn zoon wel. Hij is modern in zijn aanpak, zelf ben ik van de oude stempel. Ik typeer mezelf als de man met een grote mond en een klein hartje, ofwel een Amsterdammer uit de Pijp die helemaal gek is van Mercedessen en goed weet wat hij wil.” Voordat Ten Hage voor zichzelf begon, werkte hij vijftien jaar als accountant fiscalist bij KPMG en was daarna twaalf jaar financieel directeur van de Koninklijke Landré & Glinderman.

Business Concept

Alasco heeft twee jaren geleden een succesvolle start gemaakt in de wereld van piloten en cabinepersoneel. Hierna begaf Alasco zich op de markt voor overige particulieren en richtte zich op de zakelijke markt met het Alasco Business Concept. Dit is een samenwerkingsverband tussen een onderneming en Alasco met als doel het  personeel een totaalpakket van financiële diensten aan te bieden. “Een werknemer die goed in zijn vel zit functioneert optimaal en is zijn salaris meer dan waard,” zegt Ten Hage. “Een goede financiële regeling draagt zeker bij aan zijn welbehagen.”

Het Alasco Business Concept levert een ondernemer diverse voordelen op. Zijn personeel kan profiteren van kortingen tot wel 35 procent. “Dit is niet alleen financieel gunstig, maar zal zeker ook bindend werken. De werknemers genieten immers van lage verzekeringstarieven en een lage hypotheekrente. Bovendien kunnen ze gebruik maken van een continue helpdesk zodat ze altijd verzekerd zijn van een kundig advies. De ondernemer zelf deelt ook mee in de opbrengst. Zo ontstaat een win-win situatie voor iedereen.”

“Ondernemers komen vaak met Alasco in contact via sportevenementen,” vertelt Ten Hage. “We adverteren regelmatig in het Ajaxmagazine en beschikken over stoelen in de Amsterdam Arena. Ook zijn we lid van de Ajax Business Association. We nemen onze klanten dikwijls mee naar voetbalwedstrijden van Ajax of spreken relaties in de lounge van het stadion. Op deze menselijke manier hebben wij inmiddels een groot netwerk opgebouwd.” Onder de deelnemers aan het Alasco Business Concept bevinden zich reeds een grafisch bedrijf, een productiebedrijf en een handelsbedrijf.

Géén risico

Een onderneming die met Alasco in zee gaat, loopt geen risico. Het Business Concept is fiscaal gecheckt door KPMG-Meijburg accountants te Amsterdam en is juridisch gecontroleerd door Terpstra en Heldoorn notarissen in Almere. Het Alasco Business Concept is ook gedeponeerd bij de octrooiraad en is dus beschermd. “Als het personeel niet wil meedoen aan het Business Concept, kost het een ondernemer niks,” benadrukt Ten Hage. “Lukt het wel, dan profiteert ook hij flink mee.” Alasco voldoet aan de gedragscode Fidi voor intermediairs. Het bedrijf is ook lid van de Bavam en de klachtencomissie.

Bij de uitvoering van het Alasco Businees Concept doorloopt Alasco een vast traject. In een oriënterend gesprek maken ondernemer en Alasco kennis met elkaar. Aan de hand van een presentatie krijgt de ondernemer vervolgens een indruk van de betekenis van het Alasco Business Concept voor zijn bedrijf. Na afloop maakt Alasco een berekening, waarna een vervolgafspraak volgt. Een notaris stelt vervolgens één en ander zwart op wit, waarna Alasco aan de slag gaat.

De adviseurs van Alasco hebben niet één specialisatie, maar hebben een brede kennis van zaken. Hierdoor kunnen zij antwoord geven op alle vragen over hypotheken, belastingen, levensverzekeringen, risicoverzekeringen en vermogensplanning. Ze zijn ook objectief in hun adviezen. Ze zijn niet gebonden aan één maatschappij, maar kiezen per keer welk bedrijf de beste mogelijkheden biedt. Leveranciers van financiële producten zijn onder meer ING, Westland Utrecht, SNS, Aksa, Aegon en Goudse verzekeringen. Ten Hage: “Dankzij dit ruime aanbod is een ondernemer, die deelneemt aan het Business Concept van Alasco, altijd verzekerd van de juiste oplossing.”

Alasco
Randstad 22-141
1316 BW Almere
Tel. (036) 530 48 69
Fax (036) 530 46 59
Internet: www.alasco.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

door Jessica de Jong

  • Jessica de Jong
    Caro ⁦@robertosaviano⁩ fumettone fortissimo! La tua solitudine, disperazione, rabbia, dolore, angoscia e il male di blaming the victim: la tua storia drammatica e intensa mi ha emozionata - riconoscibile anche per chi non vive in esilio. Complimenti per te e Asaf da Olanda.
  • Ook bij eerdere rechtszaken rond straatintimidatie floot het gerechtshof lagere rechters terug die een verdachte hadden veroordeeld. Nu met voormalig vk recensent Arjan Peters lijkt het een conservatief patroon te worden.
  • Verrassend een interview in @Bazarow_com , het magazine voor schrijvers en boeken, waarin ik vertel over mijn interesse in de maffia, de valkuil van blaming the victim en de slappe houding van vrouwen in de politiek. Plus: een kans om mijn boek te winnen magazine.bazarow.com/bazarow-magazi…
  • Jessica de Jong
    Net het nieuwe boek Sono ancora vivo (Ik leef nog) gekocht van @robertosaviano Hierin vertelt hij hoe het is om al 15 jaar met permanente beveiliging te leven en over de offers die hij maakt. Ook de nieuwe generatie misdaadjournalisten in Nederland zal dit pad gaan bewandelen.
  • Nederlanders snappen het nog niet maar in het buitenland weten ze waarom de Kalashnikov voortaan naast de Hollandse tulpen hoort. spiegel.de/panorama/justi…

Copyright © Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden