Advertorial

Hotel met kerk

donderdag 08 februari 2007

RENAISSANCE AMSTERDAM HOTEL
‘s Werelds enige hotel met een eigen kerk

Van Kreeftenfestival tot Paasbrunch. Van orgelconcert tot zakencongres. In het Renaissance Amsterdam Hotel kunnen gasten al hun wensen in vervulling laten gaan. Het comfortabele hotel ligt op een historische toplocatie in het centrum van Amsterdam en maakt een verblijf tot een onvergetelijke gebeurtenis.

In het hart van Amsterdam, schuin tegenover het Centraal Station, ligt het Renaissance Amsterdam Hotel. Het luxueuze vijfsterrenhotel is gebouwd aan het oude Kattengat, een smal vaarwater dat in 1601 werd gedempt. Het hotel ligt op loopafstand van de Dam met het Koninklijk Paleis, de levendige winkelstraten en de Jordaan met zijn gezellige steegjes.

De karakteristieke buitenkant van het Renaissance Amsterdam Hotel geeft nog niet al zijn geheimen prijs. Het hotel telt 405 kamers inclusief 23 appartementen en zes suites. Ook zijn er diverse bars, restaurants en een eigen parkeergarage. “Een gast vergeet in een groot hotel te zijn,” zegt Director of Marketing Koos van Geest. “De sfeer is gemoedelijk, vriendelijk en gastvrij. De klant is koning en kan met al zijn vragen bij ons terecht.”

Kreeft eten

“Op veler verzoek presenteren wij bijvoorbeeld opnieuw het traditionele kreeftenfestival,” zegt Director of Food & Beverage Arno van Valen. “In onze Brasserie Noblesse kunnen gasten deze maand terecht voor een heerlijk 4-gangen menu van culinaire kreeftengerechten met als hoogtepunt onbeperkt kreeft eten. Het restaurant staat bekend om zijn hoge kwaliteit van mediterane- en seizoensgerechten, die altijd vers zijn.”

Dé topattractie van het hotel is echter de 17-eeuwse Koepelkerk aan de overzijde. De Lutherse kerk ligt aan het Singel en staat in verbinding met het hotel door een ondergrondse passage. De kerk doet sinds 1975 dienst als multicultureel congrescentrum. Er zijn diverse kleine en grote zalen voor bijeenkomsten vanaf tachtig personen, zoals lunches of zakenborrels. Van Valen: “Vele gasten vonden reeds hun weg naar deze unieke toplocatie, die een congres bij voorbaat tot een succes maakt.”

Paasbrunch

De Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel is ook bij uitstek de plek voor de viering van feesten en partijen.Van Geest: “De gasten kunnen bijvoorbeeld van de Paasdagen een ‘historische’ gebeurtenis maken door zich in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel te laten verwennen tijdens de jaarlijkse Paasbrunch op eerste en tweede Paasdag. De prijs is slechts 35 euro per persoon. De Paasbrunch is ook bijzonder geschikt voor een dagje uit met het hele gezin.”

Wie na afloop van een dagje Amsterdam wil napraten in een informele ambiance, is aan het goede adres in het typisch Amsterdamse bruine ‘Koepelcafé’ van het hotel. De bar is de hele dag geopend tot s’avonds laat. Bij goed weer is het bovendien zalig vertoeven op het terras van het Koepelcafé. Van Geest: “Het is onze droom om van het Kattengat een Frans pleintje te maken met sierbestrating,  bloembakken en mooie bomen. De toekomst zal uitwijzen of deze wens ooit zal uitkomen.” 

Het kreeftenfestival is dagelijks van 1 februari tot 1 april 2002. De prijs bedraagt 57 euro per persoon of 79 euro inclusief champagne. De paasbrunch is op 31 maart en 1 april van 12.00 uur tot 15.00 uur. Reserveren is gewenst. 020-5512051.


door Jessica de Jong

  • Jessica de Jong
    Caro ⁦@robertosaviano⁩ fumettone fortissimo! La tua solitudine, disperazione, rabbia, dolore, angoscia e il male di blaming the victim: la tua storia drammatica e intensa mi ha emozionata - riconoscibile anche per chi non vive in esilio. Complimenti per te e Asaf da Olanda.
  • Ook bij eerdere rechtszaken rond straatintimidatie floot het gerechtshof lagere rechters terug die een verdachte hadden veroordeeld. Nu met voormalig vk recensent Arjan Peters lijkt het een conservatief patroon te worden.
  • Verrassend een interview in @Bazarow_com , het magazine voor schrijvers en boeken, waarin ik vertel over mijn interesse in de maffia, de valkuil van blaming the victim en de slappe houding van vrouwen in de politiek. Plus: een kans om mijn boek te winnen magazine.bazarow.com/bazarow-magazi…
  • Jessica de Jong
    Net het nieuwe boek Sono ancora vivo (Ik leef nog) gekocht van @robertosaviano Hierin vertelt hij hoe het is om al 15 jaar met permanente beveiliging te leven en over de offers die hij maakt. Ook de nieuwe generatie misdaadjournalisten in Nederland zal dit pad gaan bewandelen.
  • Nederlanders snappen het nog niet maar in het buitenland weten ze waarom de Kalashnikov voortaan naast de Hollandse tulpen hoort. spiegel.de/panorama/justi…

Copyright © Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden