Advertorial

Van afval tot grondstof

donderdag 08 februari 2007

Van afval tot grondstof

Bij Icova krijgen bedrijven waar voor hun geld

Afvalproducerende bedrijven gaan een schone toekomst tegemoet. Afvalinzamelings- en verwerkingsbedrijf Icova biedt als enige in Nederland een unieke oplossing voor hun vuilnis. De afvalspecialist beschikt over een verfijnd sorteersysteem en transformeert afval in een waardevolle brandstof.

Amsterdamse bedrijven stuiten steeds vaker op problemen bij de verwerking van hun afval. Ze zijn vaak slecht bereikbaar voor afvaltransport over de weg. De regels voor afvalscheiding en verwerking zijn gedetailleerd en soms moeilijk na te volgen. Daar komt bij dat bedrijven geld kunnen verdienen met een goede afvalscheiding, maar deze mogelijkheid vaak over het hoofd zien. Een afvalplan op maat kan uitkomst bieden.

Bedrijven kunnen met al hun vragen over afval terecht bij afvalspecialist Icova. Het inzamelings- en-verwerkingsbedrijf bestaat al meer dan veertig jaar en is gevestigd in het Westelijk havengebied. Icova is marktleider in de regio Amsterdam en is onderdeel van het internationale Shanksconcern. Het Britse bedrijf scoort het best van alle bedrijven op de Nederlandse afvalmarkt. Bij Icova werken in totaal 440 medewerkers.

“De kracht van Icova ligt in het bedenken van innovatieve oplossingen,” zegt Commercieel Directeur Cor Gerritsen. “De afvalwereld is aan grote veranderingen onderhevig. Het is daarom belangrijk om voortdurend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Ons bedrijf heeft een reeks aan speciale producten voor afvalinzameling- en- verwerking in de aanbieding. Op deze manier kunnen wij bedrijven ook in de toekomst zo goed mogelijk van dienst zijn.”

Brandstofkorrels

Eén van de meest unieke oplossingen van Icova is het verwerken van afval tot waardevolle grondstof. In de zogenaamde Icopower fabriek op het terrein wordt een groot deel van het afval omgevormd tot brandstofkorrels. Het erkende product wordt verkocht aan onder meer energiebedrijven. Gerritsen: “Deze zerowaste-methode biedt grote voordelen. Door verspilling te voorkomen verbeteren bedrijven niet alleen hun imago, maar genereren tevens inkomsten.”

Een ander voorbeeld van vernieuwing is de Dores-box. Dit is een stapelbare doos op een rolkar. Het ingenieuze inzamelsysteem is ontworpen voor bedrijven met weinig ruimte. Voor elke soort afval zoals glas, papier en koffiedrab is er een aparte doos. Daarnaast zorgt een compleet nieuw containersysteem, Ecovision, voor nette bakken in het straatbeeld. Het inzamelsysteem beschikt over een ondergrondse perscontainer waarin afval verdicht wordt. De overcapaciteit die hierdoor ontstaat in de containers voorkomt zwerfvuil naast de bak.

Voor het facilitairbeheer op bedrijventerreinen deinst Icova niet terug. Naast afvalbeheer  kunnen bedrijven sinds kort langskomen aan de Kajuitweg voor afname van diensten als groenvoorziening, bewaking en onderhoud. Gerritsen: “Grote Bedrijven zijn vaak niet bij machte om het beheer van een gevaarlijk afvaldepot zelf te regelen. Het is onprettig om voor alle overige faciliteiten bij verschillende leveranciers langs te gaan. Eén loket scheelt een hoop tijd.”

Icova
Kajuitweg 1
Postbus 59372
1040 KJ Amsterdam
020-4476666

door Jessica de Jong

  • Jessica de Jong
    Caro ⁦@robertosaviano⁩ fumettone fortissimo! La tua solitudine, disperazione, rabbia, dolore, angoscia e il male di blaming the victim: la tua storia drammatica e intensa mi ha emozionata - riconoscibile anche per chi non vive in esilio. Complimenti per te e Asaf da Olanda.
  • Ook bij eerdere rechtszaken rond straatintimidatie floot het gerechtshof lagere rechters terug die een verdachte hadden veroordeeld. Nu met voormalig vk recensent Arjan Peters lijkt het een conservatief patroon te worden.
  • Verrassend een interview in @Bazarow_com , het magazine voor schrijvers en boeken, waarin ik vertel over mijn interesse in de maffia, de valkuil van blaming the victim en de slappe houding van vrouwen in de politiek. Plus: een kans om mijn boek te winnen magazine.bazarow.com/bazarow-magazi…
  • Jessica de Jong
    Net het nieuwe boek Sono ancora vivo (Ik leef nog) gekocht van @robertosaviano Hierin vertelt hij hoe het is om al 15 jaar met permanente beveiliging te leven en over de offers die hij maakt. Ook de nieuwe generatie misdaadjournalisten in Nederland zal dit pad gaan bewandelen.
  • Nederlanders snappen het nog niet maar in het buitenland weten ze waarom de Kalashnikov voortaan naast de Hollandse tulpen hoort. spiegel.de/panorama/justi…

Copyright © Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden