Mens

Sterren openbaren roeping

donderdag 27 april 2006

Gepubliceerd in Wannahaves

De zon is lekker om in te liggen en de maan mooi om naar te kijken. Maar wist je dat ze net als de sterren van invloed zijn op je karakter? Een berekening van hun stand tijdens je geboorte werpt nieuw licht op jezelf en welk beroep goed bij je past.

Het heelal heb ik vaak bewonderd, maar dat de sterren de weg kunnen wijzen in mijn werk, kwam niet in me op. Als ik naar astrologe Iris Lenderink (37) rijd, vraag ik me af hoe ze op basis van de datum, het tijdstip en de stad van mijn geboorte, iets zinnigs kan zeggen over mijn karakter en roeping. Volgens haar zijn dat echter de enige gegevens die ze nodig heeft voor mijn loopbaanconsult. Een astroloog trekt een horoscoop aan de hand van de sterren om het levenslot of karakter van iemand af te leiden.

Lenderink is nog niet zo lang werkzaam als astrologe. Ze had zelf geen idee welk beroep bij haar pastte en kwam jaren geleden in de automatisering terecht. Ze heeft gewerkt als consultant, docent, programmeur en projectleider in dienst van diverse bedrijven. De laatste vijf jaar voerde ze een eigen bedrijf op het gebied van huisstijlautomatisering. Ze mistte echter diepgang in haar werk. Als astrologe kan ze wel aan deze behoefte voldoen. "Astrologie is een goed instrument om medewerkers van organisaties en particulieren van loopbaanadvies te voorzien."  

Levenslot

Zijn voor het astrologische loopbaanconsult maar enkele persoonsgegevens nodig, het berekenen van de horoscoop is andere koek.  “Een horoscoop is een berekende stand van zon, maan en planeten ten opzichte van het sterrenbeeld ten tijde van de geboorte," legt Lenderink uit. "Met een wiskundige formule heb ik uitgerekend in welke mate de sterren en planeten jou beïnvloeden." Lenderink laat een indrukwekkende computeruitdraai zien van de dierenriem, een verzameling sterrenbeelden, in een lichtblauwe cirkel.

"Het sterrenbeeld is in feite een hemelgebied zoals De Grote Beer. In de dierenriem staan twaalf sterrenbeelden zoals steenbok, waterman en vissen. De sterren zijn onderling verbonden door een wirwar van gekleurde lijnen. Elk mens wordt geboren onder een sterrenbeeld, bij jou is dat ‘Kreeft’, wat staat voor warme, nogal heftig levende, gevoelsmensen vol diepgang. Onder invloed van het sterrenbeeld schorpioen, kan je echter soms ook afstandelijk overkomen of confronterend optreden."   

Taboes 

De planeten zoals Mars, Venus en Jupiter oefenen volgens Lenderink eveneens invloed op mij uit. "De planeten staan bij elke geboorte anders ten opzichte van het sterrenbeeld. Dit levert per mens een unieke blauwdruk op." Zo durf ik volgens haar niet altijd op de voorgrond te treden of mezelf te laten zien, terwijl taboes doorbreken juist mijn roeping is. Oorzaak is astroïde Chiron (een meteoriet) die ergens in het heelal voor storing zorgt. Het is mijn uitdaging om juist deze kwelgeest te overwinnen en meer in mijn kracht te staan. 

De astrologe voorspelt vervolgens mijn toekomst. Ik ben net jarig geweest wat een interessante uitwerking kan hebben op mijn leven volgens haar. Een zogenaamde Solaar, een aparte horoscoop die van geboortejaar tot geboortejaar loopt, wijst uit dat mijn leven dit jaar op zijn kop zal staan. “Er zullen grote veranderingen optreden, zowel zakelijk als privé. Frappant is dat het accent ligt op je werk, waardoor veel op je af zal komen,” zegt Lenderink. “Pas later kom je in rustiger vaarwater en kun je de dingen op een rijtje zetten.”

Maar wat heb ik aan al die hocus pocus voor mijn werk? Uit de sterren blijkt volgens Lenderink dat bij mij alles draait om communicatie. Een beroep waarin ik me op een onafhankelijke manier kan inzetten voor de maatschappij, past het best. Ik ben  meer geschikt als eigen baas of leidingevende, omdat ik niet geneigd ben om staforders van hogerop aan te nemen. Beroepen die het beste passen zijn: advocaat, onderzoeker en schrijver. Vakbondsvertegenwoordiger, politicus of therapeut lijken haar eveens geschikt.

Na afloop van het consult duizelt het. Ik had niet verwacht dat een onbekende aan de hand van mijn horoscoop zoveel te melden had. Of het steek houdt, geen idee. Mensen wegzetten als typische ‘waterman’ of ‘leeuw’ staat me niet zo aan. Maar de dingen die Lenferink zegt, zijn best het overdenken waard. Al levert het ook niet echt veel nieuwe informatie op.  Dat ik het leuk vind om mensen uit te dagen, wist ik al. Het is ook geen reden om drastische stappen te zetten en van beroep te switchen. Als journalist zijn er nog genoeg heilige huisjes om te trappen.

De consulten van Iris vinden plaats in Deventer. Een consult voor de bespreking van een geboortehoroscoop, relatiehoroscoop of een solaar duurt anderhalf uur en kost 150,- euro. Vervolgconsulten zijn 100,- euro per uur. De consulten worden opgenomen op casette. Deze krijg je na afloop, evenals de horoscooptekening, mee naar huis. Lenferink staat tien en twaalf december op de carrièrebeurs in Utrecht. Kijk voor meer informatie op: www.astro-iris.nl. Tel. 0570-658708 of 06-55337101.

Door Jessica de Jong

Augustus 2003

  • Jessica de Jong
    Caro ⁦@robertosaviano⁩ fumettone fortissimo! La tua solitudine, disperazione, rabbia, dolore, angoscia e il male di blaming the victim: la tua storia drammatica e intensa mi ha emozionata - riconoscibile anche per chi non vive in esilio. Complimenti per te e Asaf da Olanda.
  • Ook bij eerdere rechtszaken rond straatintimidatie floot het gerechtshof lagere rechters terug die een verdachte hadden veroordeeld. Nu met voormalig vk recensent Arjan Peters lijkt het een conservatief patroon te worden.
  • Verrassend een interview in @Bazarow_com , het magazine voor schrijvers en boeken, waarin ik vertel over mijn interesse in de maffia, de valkuil van blaming the victim en de slappe houding van vrouwen in de politiek. Plus: een kans om mijn boek te winnen magazine.bazarow.com/bazarow-magazi…
  • Jessica de Jong
    Net het nieuwe boek Sono ancora vivo (Ik leef nog) gekocht van @robertosaviano Hierin vertelt hij hoe het is om al 15 jaar met permanente beveiliging te leven en over de offers die hij maakt. Ook de nieuwe generatie misdaadjournalisten in Nederland zal dit pad gaan bewandelen.
  • Nederlanders snappen het nog niet maar in het buitenland weten ze waarom de Kalashnikov voortaan naast de Hollandse tulpen hoort. spiegel.de/panorama/justi…

Copyright © Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden