Skip to main content

Telecom

Personalia Frank Caris

vrijdag 09 februari 2007

Transfers:

Personalia

Naam: Frank Caris
Leeftijd: 42
Burgerlijke staat: samenwonend
Kinderen: 2

Was: managing director Mobicall
Wordt: managing director Yes Telecom

Wat maakt dat u ja heeft gezegd tegen Yes Telecom?
"Yes Telecom is de enige provider voor de zakelijke markt zonder eigen winkels. Ik ben er stellig van overtuigd dat deze formule goed valt bij de vakhandel. De retailers zijn onze zakenpartners; wij helpen hen om producten aan de man te brengen. Andere providers beconcurreren hun zakenpartners met eigen winkels. De vakhandel vindt dat niet altijd even prettig."
Waarom bent u gekozen voor deze functie?
"Ik ben vanaf het begin betrokken bij Yes Telecom als sparringspartner. Ik weet wat me te doen staat om dit bedrijf groot te maken. Ik wil net zulke goede resutaten boeken als bij Mobicall. Ook heb ik in mijn vorige functie veel ervaring opgedaan met retailers. Ik weet welke ondersteuning ze nodig hebben om hun succes te vergroten."
Beviel uw vorige functie niet meer?
"Ik heb het daar wel gezien. Ik heb meer dan twaalf jaar geleden Mobicall opgezet en het bedrijf groot gemaakt. Als ik nog vijf jaar blijf, ben ik nog ouder. Ik wil graag nieuwe dingen ondernemen. Ik heb een heel leven voor me. Ik kan nog veel leuke dingen doen."
U blijft adviseur bij Mobicall. Wilt u een vinger in de pap houden?
"Nee, ik oefen geen bestuurlijke invloed uit. Ik zou het ook niet prettig vinden als een adviseur een vinger in de pap had in mijn bedrijf. Ik geef de directie daarom alleen advies."
Wat zijn uw hobby’s?
"Golven én vroeger zeilen. Ik ben geboren in Zwitserland en heb als kind veel gezeild in mijn eigen bootje op het meer van Genève. Misschien koop ik nog wel eens een boot, maar mijn kinderen zijn nog te klein om te varen. Ik doe mijn best om tijd door te brengen met mijn gezin, maar door mijn werk schiet dat er nog wel eens bij in."

Overig:

Alexander Schuit, de interim Chief Executive Officer (CEO) van Vodafone Nederland is met pensioen. Hij was sinds juni 2000 werkzaam als Chief Financial Officer en lid van de Management Board. In april 2005 werd Schuit benoemd tot interim CEO.
+++
Guy Laurence heeft per 1 januari 2006 het stokje overgenomen van interim CEO Alexander Schuit bij Vodafone Nederland. Laurence trad in 2000 in dienst bij Vodafone als Chief Marketing Officer en vervolgens als CEO van Vodafone Content Services.
+++
Marc le Clercq is sinds 1 december de nieuwe Head of Corporate Accounts & E-Media bij De Telefoongids BV. Hij was Commercial Manager E-Media bij hetzelfde bedrijf.
+++
Sabine Palinckx is per 1 januari de nieuwe Country Manager Nederland bij Business Objects. Palinckx was Executive Director to the CEO. Business Objects is een leverancier van Business Intelligence-oplossingen.
+++
Hitachi Digital Media Group benoemt Jessica Van de Gucht als MarCom Manager Benelux.
Hitachi levert plasma- en lcd-schermen, dvd-camcorders en -recorders en lcd-projectoren.

Ook een bericht voor deze pagina? Stuur een e-mail naar “mailto: ”met'; document.write( '' ); document.write( addy_text76463 ); document.write( '<\/a>' ); //--> in het subjectregel het woord ‘personalia’. Berichten met hi-res foto krijgen voorrang.

door Jessica de Jong