Skip to main content

Telecom

Vijf vragen Gerben Beijneveld

vrijdag 09 februari 2007

Vijf vragen aan:
Gerben Beijneveld
Directeur SyncY

Overal uw e-mail bij de hand en nooit meer dubbele afspraken en contactpersonen. Dit kan met SyncYourMobile: een nieuwe dienst die gegevens doorzendt van de mailserver naar de mobiele telefoon en andersom.

Wat is SyncY voor bedrijf?
“Ik was met enkele oud-ondernemers toe aan iets nieuws toen ik hoorde dat in het mkb behoefte is aan een synchronisatiedienst voor mobiele devices. We hebben toen snel een licentie geregeld, een website gebouwd, personeel aangenomen en de software getest. Het bedrijf is actief sinds april.”

Wat is SyncYourMobile?
“Met deze dienst krijg je overal toegang tot e-mail, agenda en contactpersonen op je mobiele telefoon. Je kunt ook je mailtjes die je mobiel hebt verstuurd op kantoor bekijken. De klant bepaalt of hij push-mail wil ontvangen (à 12,99 euro pm) of bekijkt zelf zijn mail (à 9,99 pm). SyncY biedt de dienst aan via een tiental mkb-dealers en via inkooporganisaties zoals Televak.”

Hoe werkt het?
 “De klant heeft de server-url, wachtwoord en gebruikersnaam nodig om dienst te kunnen activeren [Hoeft niet te worden doorgegeven! Wachtwoord wordt expliciet niet door SyncY opgeslagen]. Tevens moet hij in het bezit zijn van een MS exchange server 2000 (of hoger) en een Smartphone. De dienst wordt geactiveerd met een sms-je van SyncY; het SyncYourMobile datacenter verzorgt vervolgens de brugfunctie tussen de server en de mobiele telefoon.”

Waarin verschilt SyncYourMobile van vergelijkbare diensten?
“SyncYourMobile is device onafhankelijk, een BlackBerry is dat niet. De dienst is makkelijk te installeren: een mkb’er hoeft niet te beschikken over een eigen mailserver en een domeinnaam. De dienst is veilig, voordelig en eenvoudig te gebruiken.”

Waaruit bestaan de toekomstplannen?
“We willen snel vele tienduizenden abonnementen slijten via het dealerkanaal. Mocht de dienst in Nederland aanslaan, dan gaan we ook naar het buitenland. SyncYourMobile zal binnenkort ook andere mailplatforms ondersteunen. Daarnaast willen we de dienst aanbieden aan de consument. De verkoop van SmartPhones groeit hard; de pda zal langzaam maar zeker verdwijnen. Het sms-verkeer zal vervangen worden door e-mail omdat het veel goedkoper is.”

door Jessica de Jong