Vrouw

Ook in het demissionaire kabinet Rutte zitten te weinig vrouwen, dat moet beter kunnen

dinsdag 01 maart 2011

Wil je weten hoe? Lees dan het spraakmakende boek van Jessica Vrouwen zijn Gelijk aan mannen, behalve in de directiekamer.

Het boek rekent af met de populaire, maar ongefundeerde zienswijze dat ambitieloze vrouwen hun gebrekkige carrière aan zichzelf te danken hebben. Weten wat mensen van Jessica's boek vinden:

boek-vrouwen-zijn-gelijk-

Een greep uit de reacties:

*Maandblad Opzij noemt het boek een 'doorwrocht antwoord' op de mythe van het Glazen plafond van Marike Stellinga.

*Volgens Intermediair haalt De Jong de verkooppraatjes onderuit over vrouwen in het bedrijfsleven ("Vrouwen zijn beter leiders").

*'Volgens Cultuur Bewust wijst het boek op de blinde vlekken en wijst een weg uit het doolhof van wetenschappelijk onderzoek over dit precaire onderwerp. 'Dat de Jong zich waagt te mengen in in dit debat bewijst dat zij in ieder geval wel een topvrouw is.'

*Female Factory: 'Het boek biedt genoeg stof tot nadenken en geeft een nieuwe impuls aan de discussie.'

*'Het onlangs verschenen boek is een onderbouwing van het Glazen Plafond' -Opportunity in bedrijf

*'Jessica's betoog is een verademing van common sense en is goed onderbouwd in het benaderen van veel van de onderwerpen rond vrouwen aan de top.' -MTC outdoor Europe

U kunt het boek portovrij bestellen bij Uitgeverij Conserve

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  • Jessica de Jong
    Caro ⁦@robertosaviano⁩ fumettone fortissimo! La tua solitudine, disperazione, rabbia, dolore, angoscia e il male di blaming the victim: la tua storia drammatica e intensa mi ha emozionata - riconoscibile anche per chi non vive in esilio. Complimenti per te e Asaf da Olanda.
  • Ook bij eerdere rechtszaken rond straatintimidatie floot het gerechtshof lagere rechters terug die een verdachte hadden veroordeeld. Nu met voormalig vk recensent Arjan Peters lijkt het een conservatief patroon te worden.
  • Verrassend een interview in @Bazarow_com , het magazine voor schrijvers en boeken, waarin ik vertel over mijn interesse in de maffia, de valkuil van blaming the victim en de slappe houding van vrouwen in de politiek. Plus: een kans om mijn boek te winnen magazine.bazarow.com/bazarow-magazi…
  • Jessica de Jong
    Net het nieuwe boek Sono ancora vivo (Ik leef nog) gekocht van @robertosaviano Hierin vertelt hij hoe het is om al 15 jaar met permanente beveiliging te leven en over de offers die hij maakt. Ook de nieuwe generatie misdaadjournalisten in Nederland zal dit pad gaan bewandelen.
  • Nederlanders snappen het nog niet maar in het buitenland weten ze waarom de Kalashnikov voortaan naast de Hollandse tulpen hoort. spiegel.de/panorama/justi…

Copyright © Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden