Skip to main content

Advertorial

Geschikt personeel vinden

donderdag 08 februari 2007

Het geheim van goede arbeidsbemiddeling
Projob bespaart opdrachtgevers veel tijd én geld

Het invullen van een vacature is geen eenvoudige zaak. Voor het vinden van een geschikte kandidaat is vakkundig speurwerk nodig. Ondanks de onzekere economie zijn veel bedrijven blij als ze de zorg voor hun personeelsbestand uit handen kunnen geven. Intermediair Projob hanteert een bijzondere formule, die opdrachtgevers op weg helpt.

Projob is niet zomaar een uitzendbureau. De intermediair, die gevestigd is in twee aangrensende panden aan de Amsterdamse van Baerlestraat, staat onder leiding van Marja Beumer en Ellis de Gans. De twee vrouwen hebben jarenlange ervaring in het uitzendwezen en maken zich sterk voor een optimale dienstverlening. De Gans: “Winstcijfers zijn belangrijk, maar een prettige werksfeer en persoonlijke aandacht voor opdrachtgevers en kandidaten komen op de eerste plaats. Ondanks de stijging van het marktaandeel blijft ons bedrijf overzichtelijk en slagvaardig.”

Projob heeft ruim 650 verschillende opdrachtgevers. De doelgroep bestaat uit kandidaten in de administratieve sector van MBO tot academisch niveau. Het bedrijf is gespecialiseerd in werving en selectie, uitzenden, payroll en detacheren. Een speciale garantieregeling hoort ook tot de mogelijkheden. De twintig medewerkers zijn als intermediair een gelijkwaardige gesprekspartner voor zowel opdrachtgevers als kandidaten. Zij gaan tijdens het werven  creatief en inventief te werk. Beumer: “De inhoud van een curriculum vitae zegt niet alles over een kandidaat. In een gesprek blijkt pas wat voor persoonlijkheid iemand is en over welke talenten hij beschikt.” 

Afdelingen

Bij arbeidsbemiddeling komt een hoop kijken. Projob telt daarom diverse afdelingen, die verantwoordelijk zijn voor een bepaalde dienst. Zo kunnen bedrijven die zoeken naar meertalig personeel terecht bij Projob International. Het kandidatenbestand is zeer divers; van jonge mensen die op zoek zijn naar een assisterende functie tot zeer geroutineerde managers met ervaring in het buitenland. Bij bemiddeling van partners van expats zorgt Projob voor de eventueel verplichte werkvergunning. De consultants komen dikwijls uit het buitenland, waardoor ze zich kunnen inleven in de zeer afwisselende opleidingen, specifieke wensen en de achtergronden van de kandidaten.

Het speurwerk naar de geschikte kandidaat vindt plaats op de Searchafdeling. De searchers geven extra aandacht aan vacatures en kandidaten. Zij beschikken over de mogelijkheid om kandidaten te testen voor een functie door middel van de Persoonlijke Profiel Analyse en de Specifieke Taakanalyse. Zij voeren de kandidaten en de beschikbare vacatures direct in alle systemen in. Een nieuwe opdracht staat gemiddeld binnen een uur op het internet. Op de Supportafdeling krijgen alle kandidaten begeleiding omtrent hun contract, de sociale wetgeving en de gehele administratieve afhandeling.

Vruchten

De werkwijze van Projob werpt zijn vruchten af. De Gans: “Uit recent onderzoek onder ruim 150 opdrachtgevers, blijkt dat zij de kwaliteit van de dienstverlening, de kennis over de kandidaten en de algemene deskundigheid van het team als uitstekend ervaren. Veel opdrachtgevers zijn er bovendien van overtuigd dat het hele wervingsproces van selecteren tot en met inwerken veel tijd en geld kost. Vanaf het moment dat besloten wordt iemand te werven voor een tijdelijk of vaste vacature tot en met de inwerkingsfase gaan vaak weken voorbij. Bij Projob zijn bijna alle bemiddelingen succesvol. Het resultaat is een een behoorlijke kostenreductie in het wervingsproces. Een snelle en correcte afhandeling door Projob, scheelt dus tijd en geld.”

De prestaties van Projob bleven niet onopgemerkt. Sinds september vorig jaar, maakt De Gans deel uit van het bestuur van de Algemene Bond Uitzendorganisaties (ABU). Dit is een vereniging die optreedt als de belangrijkste vertegenwoordiger van de uitzendbranche. Doel is om een optimaal sociaal, economisch en juridisch kader voor uitzendarbeid te creëeren. Van alle werkende uitzendkrachten werkt negentig procent voor een bureau dat lid is van de ABU. De Gans, trots: “Mijn deelname aan het bestuur van de ABU is uniek. Tot voor kort bestond het bestuur alleen uit directieleden van grote landelijke bureaus. Ook heeft er decennialang  geen vrouw in het bestuur gezeten. Ik ervaar mijn benoeming als een compliment, niet alleen persoonlijk maar ook voor de kwaliteiten van Projob.”