Skip to main content

Boeken

Vrouw van eer

De vrijgevochten Lente lift na een miskraam naar Milaan. Op de grens met Duitsland stapt ze in bij de Italiaanse trucker Rocco. In zijn vrachtwagen is 1350 kilo coke verstopt tussen de valentijnsrozen. Na een ripdeal door  Indiase drugscriminelen jaagt de Italiaanse maffiabaas Isabella Rossi van de bloemenmaffia uit Aaslmeer het tweetal op tot in de Zwitserse Alpen.

Lees het meeslepende maffiaverhaal over Rocco, Lente en Isabella in Vrouw van eer. Een ijzingwekkende, winterse roadtrip vol criminele glamour, geweld en erotiek. Het boek is ook verkrijgbaar op Amazon.nl in het Nederlands, Engels, Italiaans en Duits als paperback, ebook en hardcover. Je kunt het ook bestellen bij uitgeverij Libero Books https://liberobooks.eu/ Zie de Facebookpagina Vrouw van eer. Beluister de Spotify playlist Vrouw van eer of scan de qt-code in het boek.

De Hollandse studente

Lees het gruwelijke maffiaverhaal over Angelo en Erica in De Hollandse studente. Over de verboden liefde tussen een Nederlandse studente en een enge maffiabaas uit Genua in een vrouwonvriendelijke maatschappij waarin onder- en bovenwereld verweven zijn. Zie ook de facebookpagina van De Hollandse studente.

Korte beschrijving van dit boek:

In de Italiaanse havenstad Genua valt Erica Sonderland voor maffiabaas Angelo. Hij neemt haar mee in zijn criminele leven met broeierige nachtclubs en een façade van ijszaken. Maar zijn duistere praktijken om in de bovenwereld te infiltreren staan haar steeds meer tegen. Als Erica de banden aanhaalt met haar jeugdliefde en de relatie wil verbreken, ontpopt Angelo zich tot een stalker. Haar Italiaanse studievrienden hadden nog zo gewaarschuwd: het verwrongen vrouwbeeld in de kunst en de reclame lokt seksueel geweld uit. Aan haar vader, een rechter uit prostitutiebolwerk Amsterdam, merkt Erica dat hij al zijn handen vol heeft aan het oppakken van vrouwenhandelaren en drugsbazen. Zij staat er alleen voor. Is er een uitweg of rest enkel het slechte pad?

Recensies over De Hollandse studente

-Lees op Hebban een prachtige recensie, waarin voor de verandering nu eens wel empathie is voor de ernstig gestalkte hoofdpersoon en niet voor de dader.

-Literair agent Hanneke Tinor-Centi heeft een leuke enthousiaste recensie geschreven. Zij vindt de schrijfstijl beeldend en de karakters goed uitgewerkt. Ze is ook positief over de spanning en de romantiek. En ze is eerlijk want ze benoemt ook de spelfouten in het boek dat in paperback en ebook is verschenen bij Uitgeverij Aspekt

-Lees hieronder de positieve reactie van Beauty & Books: 5 sterren recensie

-Recensente Mieke Schepens schreef een mooie 4 sterren recensie

Lezers over De Hollandse studente:

'Ziet eruit om te verslinden.' - 'Er zit veel seks in.' - 'Angelo is een vreselijke man! Waarom gaat Erica niet weg?' - 'Ijs in Italië zal nooit meer hetzelfde smaken.' - 'Leest als een trein, ook leuk voor AFC Ajax fans.'

'Beklemmende sfeer,'- 'Tegenstelling tussen kunstlessen en werkelijk leven is mooi gedaan’, - 'Spannend van begin tot eind.'- 'Ik denk steeds: oh nee doe nou niet…’  - 'Alsof je door de smalle stegen van Genua loopt.'

De roman speelt zich af in 1992 als Italië door corruptie en wanbeleid een politieke omwenteling doormaakt en een getergde maffia op Sicilië de onderzoeksrechter Falcone opblaast. Erica en Angelo beleven hun stormachtige romance in Italië maar het verhaal gaat zeker ook over het naïeve Nederland. Sinds de aanslagen op Peter R. de Vries en advocaat Derk Wiersum dringt ook hier het besef door dat de maffia onze vrijheid permanent bedreigt. 

Playlists

De swingende muziek die ik beluister tijdens het schrijven, zet ik voor de lezers op een playlist. Op Spotify zijn de playlists beschikbaar om de liedjes en de sfeer uit het boek te ervaren. De titels zijn: De Hollandse studente - slow music en De Hollandse studente - (Italo) house en RoXY vibe. Of scan de qt codes in het boek.

Machtige topvrouwen

Boekpresentatie Machtige topvrouwen op 8 maart 2016 met Edith schippers en Nancy McKinstry in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag:

Machtige topvrouwen geeft een inkijkje in de opmars van vijf aansprekende vrouwelijke leiders. Elke vrouw vertelt een uniek verhaal vol verrassende anekdotes en persoonlijke ontboezemingen.

Kruip in de huid van de topvrouw en beleef mee hoe zij dankzij talent, beschermheren, bevlogenheid en dappere keuzes de allerhoogste top bereikt.

  • Minister Edith Schippers (VVD) temt een miljardenministerie.
  • Herna Verhagen (PostNL) geeft leiding aan 55 duizend werknemers.
  • Nancy McKinstry (Wolters Kluwer) leidt een toonaangevende multinational.
  • Else Bos (PGGM) belegt de pensioenen van 2,5 miljoen Nederlanders.
  • Mirjam Sijmons (ArboNed) waakt over de gezondheid van 1 miljoen werknemers.

Met topvrouw Nancy McKinstry van Wolters Kluwer

Met voormalig minister Edith Schippers in Nieuwspoort
SER- voorzitter Mariëtte Hamer en voormalig voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer met Machtige topvrouwen.

Vrouwen zijn gelijk aan mannen (behalve in de directiekamer)

Het gebrek aan topvrouwen ligt niet alleen aan ambitieloze vrouwen, maar ook aan structureel lagere promotiekansen. In mijn boek toon ik aan dat onbewuste discriminatie een belangrijk oorzaak is van het glazen plafond. Ik laat met onderzoeken en ervaringen van topvrouwen zien waarom vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven de absolute top niet halen.

Overheid en bedrijfsleven spannen zich al vele jaren in om de opmars van vrouwen een impuls te geven. Maar de maatregelen zijn vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. In een poging de ban te doorbreken gaan vrouwen zichzelf presenteren als geoliede winstmachines. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft.

Is er nog een uitweg mogelijk? Ik doe aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek, wetenschap en de topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren.

Het eerste exemplaar werd op 11 maart 2011 overhandigd aan de Amsterdamse wethouder Diversiteit André van Es. De boekpresentatie vond plaats in De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger. Het boek bevat ook een lijst met twaalf topvrouwen klaar voor Olympisch Goud. 

Reacties:

‘Een 'doorwrocht antwoord' op de mythe van het Glazen plafond van Marike Stellinga.’ Opzij

‘De Jong haalt de verkooppraatjes onderuit over vrouwen in het bedrijfsleven ("Vrouwen zijn betere leiders").’ Intermediair

‘Het boek wijst op de blinde vlekken en wijst een weg uit het doolhof van wetenschappelijk onderzoek over dit precaire onderwerp. ' Dat de Jong zich waagt te mengen in dit debat bewijst dat zij in ieder geval wel een topvrouw is.' www.Cultuurbewust.nl

'Het boek biedt genoeg stof tot nadenken en geeft een nieuwe impuls aan de discussie.' www.Female Factory.nl

'Het is een onderbouwing van het Glazen Plafond' Opportunity in bedrijf

'Jessica's betoog is een verademing van common sense en is goed onderbouwd in het benaderen van veel van de onderwerpen rond vrouwen aan de top.' MTC outdoor Europe