Skip to main content

Advertorial

Hulp bij het zoeken naar personeel

donderdag 08 februari 2007

De juiste man of vrouw op de juiste plek
Projob brengt tussen opdrachtgevers en kandidaten de perfecte match tot stand

Bedrijven houden het eigen vaste personeelsbestand momenteel zo klein mogelijk. Privatiseringen, bezuinigingen en schaalvergrotingen versterken deze tendens, evenals de onvoorspelbare economie. Om toch voldoende werk te kunnen verzetten, helpt Projob bedrijven bij het vinden van kandidaten. “Opdrachtgevers die zoeken naar bijvoorbeeld een postkamermedewerker, een secretaresse of een marketingmanager zijn bij ons aan het goede adres.”

Bedrijven die op zoek zijn naar vakkundig advies en ondersteuning bij werving & selectie, uitzendwerk en detachering, kunnen terecht bij Projob. De Amsterdamse intermediair op de arbeidsmarkt is gevestigd in de Van Baerlestraat en is in september 1995 opgericht door Marja Beumer en Ellis de Gans. De twee vrouwen hebben samen ruim veertig jaar ervaring in de uitzendbranche en zijn nog steeds dagelijks aanwezig op de werkvloer.

“Projob onderscheidt zich van andere intermediairs door de optimale kwaliteit van dienstverlening,” zegt Marja Beumer. “Winstcijfers zijn belangrijk, maar een prettige werksfeer en persoonlijke aandacht komen op de eerste plaats. Ondanks de explosieve groei, blijft ons bedrijf daarom overzichtelijk én slagvaardig.” Ellis de Gans voegt trots toe: “De concurrentie in deze straat is groot en potentiële opdrachtgevers vertellen ons regelmatig dat Projob de enige intermediair is waar ze binnenkomen, dankzij de toegankelijke en open uitstraling van ons pand.”

Projob bemiddelt kandidaten in de regio Amsterdam met een opleiding op MBO, HBO of academisch niveau in de administratieve sector. Het vacaturebestand bestaat voor driekwart uit vaste banen. “Opdrachtgevers die zoeken naar een postkamermedewerker, een secretaresse of een marketing manager zijn bij ons aan het goede adres,” vertelt Marja Beumer. “Projob hielp reeds een zeer groot en divers klantenbestand aan personeel. We zijn zelfs hofleverancier bij een aantal grote multinationals.”

Schat aan kennis

Het team van Projob bestaat uit twintig teamleden met zeer diverse achtergronden. De   consultants beschikken over juridische, psychologische en bedrijfseconomische kennis en vullen elkaar goed aan. De meeste consultants, waarvan de gemiddelde leeftijd rond de vijfendertig jaar ligt, hebben vele jaren ervaring in de uitzendbranche. Ook kennen ze de Amsterdamse markt en haar specifieke problemen als geen ander. Ellis de Gans: “De consultants kunnen dankzij hun grote schat aan kennis goed schakelen tussen een opdrachtgever en een geschikte kandidaat. Hun langdurige dienstverband bij Projob is ook optimaal voor het opbouwen van zeer goede contacten met de relaties. Een opdrachtgever belde laatst en was verbaasd toen hij hoorde dat elke consultant van zijn vacature afwist.”

Bij de werving en selectie van personeel draagt Projob kwaliteit hoog in het vaandel. De intermediair vult niet alleen snel vacatures in, maar let ook op het maken van de juiste match. Marja Beumer: “Een consultant moet zich niet alleen goed laten informeren over de aard van de functie, maar moet ook kijken naar de bedrijfscultuur en de werkplek. In overleg met de opdrachtgever stelt ze de ideale functieomschrijving op van de kandidaat. De consultant neemt daarop een uitgebreid interview af, waarin ze de werkervaring in kaart brengt en de diploma’s en referenties controleert. Op basis van de uitslag bepaalt ze vervolgens of een kandidaat in aanmerking komt voor de baan.”

“De afsplitsing van verschillende werkzaamheden tijdens de selectie, maakt Projob tot een zeer professionele organisatie,” vertelt Ellis de Gans. Zo is er een aparte Searchafdeling in het leven geroepen, waar -speciaal daarvoor opgeleide- trainers persoonlijkheidstests afnemen bij de kandidaten. De uitslag toont aan of een secretaresse bijvoorbeeld beter past in een ICT-bedrijf dan op een advocatenkantoor. Ook onderzoekt het searchteam of aan alle mogelijkheden is gedacht voor de opdrachtgever en de kandidaat. Projob beschikt ook over een Supportafdeling voor ondersteunende werkzaamheden op het gebied van de flexwet en sociale verzekeringen, die een uitzendkracht voorbereidt op de werkplek. Na plaatsing bij een opdrachtgever, kan hij hier terecht met vragen over salaris, ziekenfonds en ziektewet, zodat de consultants alle tijd overhouden voor het bemiddelen van kandidaten.

Projob International

De toenemende mondialisering van het bedrijfsleven, vraagt ook om nieuwe diensten in het uitzendwezen. Projob heeft in september vorig jaar een internationale afdeling opgericht in het pand naast de huidige locatie. Behalve een verdubbeling van de werkvloer leidde dit ook tot een andere inrichting en huisstijl. Marja Beumer: “Met de oprichting van een nieuwe internationale tak, springt ons bedrijf in op een groeiende behoefte aan meertalig hoogopgeleid personeel bij internationale bedrijven in Amsterdam. Twee consultants die werkzaam zijn op de nieuwe afdeling van Projob International, zijn afkomstig uit Spanje en de Verenigde Staten. De overige teamleden hebben zeer veel ervaring in het internationale bedrijfsleven. Zo kan het team zich optimaal inleven in de wensen van de opdrachtgever én de kandidaat.”

Ondanks de recente ontwikkelingen bij Projob, is een uitbreiding van het aantal vestigingen vooralsnog niet aan de orde. Beide directeuren hangen de filosofie aan dat bundeling van kennis en ervaring op één locatie beter overzicht geeft op de hectische markt en dat hun bedrijf daardoor sneller bij te sturen is. Ook is het contact met de relaties beter; op elke vraag heeft Projob direct een creatief antwoord klaar. De toekomst zal niettemin uitwijzen of het dienstenpakket van Projob verder uitgroeit. Ellis de Gans: “Projob heeft veel ervaring op het gebied van personeelsbeleid, zodat advies bij outplacement, training en loopbaanadvies ook tot de mogelijkheden behoren. We hebben veel toekomstplannen, maar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bepalen of we die ook daadwerkelijk zullen gaan uitvoeren.”


door Jessica de Jong