Advertorial

NederDelicatessen uit landse keuken

donderdag 08 februari 2007

HOTEL AMSTERDAM-DE ROODE LEEUW MAAKT FRISSE START

Hotel Amsterdam-de Roode Leeuw  is klaar voor de ontvangst van de zakelijke gast. Het hotel dat tot ver buiten de stad bekend is om het oudste overdekte terras aan het Damrak, Brasserie de Roode Leeuw geheten, is totaal vernieuwd. Met de oplevering van de verruimde lobby eind vorig jaar is het laatste onderdeel van een ingrijpende verbouwing gereed gekomen.

“We maken dit jaar een frisse start,” zegt directeur René Wildeman van Hotel Amsterdam-de Roode Leeuw. “Het beleid was lange tijd alleen op toeristen gericht, maar sinds de uitgebreide modernisering twee jaar geleden van start ging, is Hotel Amsterdam-de Roode Leeuw zeer geschikt voor de zakelijke gast. Nu met de voltooiing van de nieuwe lobby ook het laatste onderdeel van de renovatie afgerond is, staan wij echt garant voor een optimale ontvangst.”

Hotel Amsterdam-de Roode Leeuw is één van de oudste hotels van Amsterdam. Het hotel is in 1911 gebouwd en is nog steeds in handen van dezelfde eigenaren. Het hotel ligt schuin tegenover warenhuis De Bijenkorf en vlakbij de Dam. Andere beroemde bezienswaardigheden in de buurt zijn: de Beurs van Berlage, het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk. Het hotel ligt op loopafstand van het Centraal Station en is vanaf Schiphol goed bereikbaar met de KLM shuttle. Tramlijn 4 zorgt voor een goede verbinding naar de RAI. Ook liggen er twee parkeergarages in de buurt.

Vergaderzalen

Voor bedrijven die elkaar willen treffen in het hartje van de historische hoofdstad, is Hotel Amsterdam-de Roode Leeuw een ideale ontmoetingsplek. Het hotel beschikt over 2 vergaderzalen op de eerste verdieping. De twee zaaltjes zijn geschikt voor vergaderingen van 10 tot 12 personen en zijn  uitgerust met alle moderne voorzieningen. Zakelijke gasten kunnen tevens gebruik maken van het Business Centre op dezelfde verdieping. Hier staan een Personal Computer met printer, scanner, fax en een fotokopieermachine. Een toegang tot internet is eveneens voorhanden.

Ook de hotelkamers voldoen aan de modernste eisen. Alle 79 kamers zijn voorzien van airconditioning, geluidswerende beglazing en kleuren televisie. Op de kamers zijn tevens  computeraansluitingen en telefoons met voice-mail en een automatisch weksysteem aanwezig.
Wildeman: “Gasten die over een laptop beschikken kunnen op hun kamer het internet op of hun elektronische post controleren op belangrijke berichten.”

De vergaderaccommodatie is bedoeld voor zakenmensen die buiten de deur willen vergaderen met een kleine groep. Wildeman: “De zalen zijn tevens geschikt voor het geven van lezingen of bedrijfstrainingen. Additionele apparatuur kan door ons op verzoek worden verzorgd. Wij verzorgen daarnaast lunches en diners in ons restaurant De Roode Leeuw. Ook zijn er 8-,12 en 24 uur vergaderarrangementen vanaf 8 personen.”

Regionale gerechten

Restaurant De Roode Leeuw staat bekend om zijn traditionele Nederlandse gerechten. Populair zijn vooral de Goudse kaaskroket,  Hollandse erwtensoep met rookworst, Hollandse haring met bietensalade en verse kapucijners met spek, vertelt Wildeman. In trek zijn ook regionale gerechten zoals Twents nagelhout (in de lucht gedroogd rundvlees), Tessels lam, Volendammer vis en Terschellinger cranberry’s. Restaurant De Roode Leeuw is aangesloten bij Neerlands Dis. Dit is een associatie van restaurants die traditionele Nederlandse gerechten bereiden met Nederlands vlees, zuivelproducten en groenten.

Wildeman: “Velen zijn zich er niet van bewust dat de Nederlandse keuken echte delicatessen herbergt. Wanneer gasten kennismaken met onze keuken zijn ze vaak meteen verkocht. Het streven is om nog meer diversiteit aan te brengen in de streekgerechten. Onze producten zijn altijd vers. De kaart wisselt elk kwartaal, omdat de garnituur afhankelijk is van de seizoenen. Mosselen hebben we dit jaar bijvoorbeeld overgeslagen omdat ze niet goed van kwaliteit en te duur waren. Wijnen en likeuren maken ook deel uit van ons assortiment.”

Tijdens hun verblijf kunnen gasten rekenen op een individuele benadering. Wildeman: “Het personeel van Hotel Amsterdam-de Roode Leeuw wil klanten altijd graag van dienst zijn. Het voordeel van een klein, hecht team is dat het elke gast persoonlijk kent. Als gasten vaker komen krijgen ze bij aankomst een welkomstdrankje. Ook krijgen ze de beschikking over hun eigen favoriete kamer als ze daarom vragen. Doordat we een klein bedrijf zijn kunnen we een gemoedelijke sfeer creëren en sneller inspringen op de wensen van onze gasten, die hier al jaren komen.”  

Kader: nieuwste culturele arrangementen

Voor de individuele gast biedt Hotel Amsterdam-de Roode Leeuw verschillende culturele arrangementen aan. Nieuw is het VAN GOGH arrangement. Op 30 maart is het 150 jaar geleden dat Van Gogh werd geboren. Om dit te vieren is er een uitgebreide tentoonstelling in het Van Gogh museum te zien. Het arrangement is geldig vanaf 15 februari en bevat twee overnachtingen in het hotel met ontbijt. Deelnemers krijgen ook twee entree-biljetten voor het Van Gogh museum. Het zogenaamde MIDWEEK-PACKAGE bevat twee overnachtingen met ontbijt. Het arrangement bestaat verder uit een bezoek aan drie proeflokalen, Holland Experience, het Rembrandthuis, een rondvaart door de grachten en koffie met gebak op het terras. Voor een verblijf van twee nachten met ontbijtbuffet en een driegangen keuzediner is het arrangement DE ROODE LEEUW geschikt.

  • Jessica de Jong
    Caro ⁦@robertosaviano⁩ fumettone fortissimo! La tua solitudine, disperazione, rabbia, dolore, angoscia e il male di blaming the victim: la tua storia drammatica e intensa mi ha emozionata - riconoscibile anche per chi non vive in esilio. Complimenti per te e Asaf da Olanda.
  • Ook bij eerdere rechtszaken rond straatintimidatie floot het gerechtshof lagere rechters terug die een verdachte hadden veroordeeld. Nu met voormalig vk recensent Arjan Peters lijkt het een conservatief patroon te worden.
  • Verrassend een interview in @Bazarow_com , het magazine voor schrijvers en boeken, waarin ik vertel over mijn interesse in de maffia, de valkuil van blaming the victim en de slappe houding van vrouwen in de politiek. Plus: een kans om mijn boek te winnen magazine.bazarow.com/bazarow-magazi…
  • Jessica de Jong
    Net het nieuwe boek Sono ancora vivo (Ik leef nog) gekocht van @robertosaviano Hierin vertelt hij hoe het is om al 15 jaar met permanente beveiliging te leven en over de offers die hij maakt. Ook de nieuwe generatie misdaadjournalisten in Nederland zal dit pad gaan bewandelen.
  • Nederlanders snappen het nog niet maar in het buitenland weten ze waarom de Kalashnikov voortaan naast de Hollandse tulpen hoort. spiegel.de/panorama/justi…

Copyright © Jessica de Jong | Alle rechten voorbehouden