Skip to main content

Advertorial

Nieuwe garage voor vrachtwagens

donderdag 08 februari 2007

ONE STOP SHOPPING BIJ TRUCKWORLD SCHIPHOL

Het mega onderhouds- en reparatiebedrijf TruckWorld Schiphol opent deze maand haar deuren. Het nieuwe garagecomplex voor vrachtwagens en bestelauto’s wil het transportverkeer rondom de dynamische luchthaven Schiphol in optimale conditie houden. TruckWorld Schiphol biedt een uniek totaalpakket aan voor de veeleisende klant.

Truckers die laden en lossen op de luchthaven Schiphol, kunnen voortaan terecht in het  gloednieuwe etablissement van TruckWorld Schiphol. Het grootschalige garagecomplex streeft een optimale mobiliteit na voor transportbedrijven. TruckWorld Schiphol is gelegen aan de Folkstoneweg 7 in Schiphol Rijk. De nieuwe toplokatie is makkelijk bereikbaar en biedt ruime parkeerfaciliteiten. Bestaande en nieuwe klanten kunnen alvast een kijkje nemen in de week van 23 april. De enthousiaste medewerkers organiseren dagelijks rondleidingen langs de diverse werkplaatsen. Bezoekers worden tevens in de gelegenheid gesteld om te lunchen in het nieuwe restaurant. De officiële opening van TruckWorld Schiphol vindt plaats op 26 april 2001. De openingstijden zijn van zes uur  ‘s morgens tot elf uur  ‘s avonds.

“Volgens een bekende slogan gaat er meer luchtvracht over de weg dan door de lucht”, vertelt directeur Frans van Voorst Vader van vrachtwagendealer Truckland. Zijn garagebedrijf is één van de zes organisaties die deel uit maken van het project TruckWorld Schiphol. “De vraag naar verladers voor de luchtvaartvervoersregio is de laatste tien jaar enorm toegenomen. TruckWorld Schiphol biedt een totaalconcept voor het onderhoud en het beheer van bedrijfswagens. Op deze manier kan het bedrijf voorzien in de groeiende behoefte van vervoerders aan goede faciliteiten op de luchthaven. Schiphol is het begin- en het eindpunt van een immense transportketen door Europa. De luchthaven is gebaat bij een goede afwikkeling van het luchtvaarttransport. De lading moet zo snel mogelijk afgeleverd worden bij de klant.”

Maar liefst zes verschillende bedrijven bieden hun diensten aan in TruckWorld Schiphol. Het  veelbelovende garagebedrijf is een samenwerkingverband van carrosseriebouwer Hans van Eck, Arnolds Wasstraten, autoverhuurbedrijf Budget, KLM equipmentservice, de internationale bandenketen Euromaster en vrachtwagendealer Truckland. Gezamenlijk beschikken de zes over alle faciliteiten voor transportmiddelen die de klant maar wenst. Van Voorst Vader: “Wanneer een chauffeur nieuwe onderdelen nodig heeft voor zijn vrachtauto hoeft hij niet meer voor zijn banden naar Aalsmeer of voor zijn brandstof naar een afgelegen bezinestation. Met de komst van TruckWorld Schiphol kan hij letterlijk en figuurlijk bijtanken op zijn werkplek. Deze faciliteit vrijwaart de chauffeur van vele overbodige ritten en bespaart de vervoerder bovendien torenhoge transportkosten. TruckWorld Schiphol onderscheidt zich van branchegenoten dankzij dit unieke totaalconcept.”

TruckWorld Schiphol opereert in een High-Tech bedrijfsomgeving en beschikt over de modernste equipment. Het bedrijf stemt zijn diensten onder meer af op luchthavengebonden voertuigen zoals vliegtuigtrekkers, catering- en personeelsvervoersauto’s. Vrachtwagendealer Truckland is tevens verantwoordelijk voor de verkoop van bedrijfsauto’s. Truckland heeft reeds vijf andere vestigingen in Amsterdam, Beverwijk, Haarlem en Zaandam. De nieuwe bedrijfslokatie op Schiphol is met name bestemd voor klanten uit de Haarlemmermeer. Truckland verkoopt jaarlijks 430 vrachtauto’s en 530 bestelauto’s. Het assortiment bestaat uit vrachtwagens en bestelauto’s van diverse merken zoals Daf, Fiat, Hyundai, Iveco en Ginaf. Het personeel bestaat uit 240 mensen onder wie 130 monteurs. De jaarlijkse bedrijfsomzet bedraagt 145 miljoen gulden.

TruckWorld Schiphol draagt de klantenservice hoog in het vaandel. De logistiek voor een vrachtauto is totaal anders dan bij een bestelwagen, vertelt van Voorst Vader. “Een team van twintig verkopers geeft de bezoekers daarom advies op maat. De klant moet zo goed mogelijk zijn werk kunnen doen. Wij zorgen dat zijn vrachtauto’s blijven rijden.” Voor mensen die de verantwoordelijkheid aandurven om aan technisch hoogwaardige en specialistische transportsystemen te werken in de dynamische wereld van Schiphol, biedt Truckland zelfs een tweejarige bedrijfsopleiding. Op dit moment doen twintig leerlingen praktijkervaring op in Zaandam. Zij raken in de werkplaats vertrouwd met alle facetten uit het veelzijdige monteursvak. Van Voorst Vader: “De meeste van onze huidige medewerkers zijn overigens als leerjongen begonnen bij Truckland. Zij zijn inmiddels uitgegroeid tot bekwame vakspecialisten. Er bestaat geen betere garantie voor een optimale dienstverlening voor de klant.”